Sałatka z indykiem, miodowo-musztardowym dressingiem i orzeszkami pinii
Ta sycąca sałatka jest idealnym pomysłem na każdy posiłek. Nadaje się idealnie zarówno na lekki obiad jak i na lunch lub kolację. Jeśli chcecie żeby była jeszcze bardziej treściwa możecie podać ją z pieczywem bądź grzankami. Świetnie smakuje z lampką białego wytrawnego wina.
SKŁADNIKI:
(1 porcja)
(1 porcja)
- dwie garści mieszanki sałat
- jeden ogórek gruntowy
- 150g fileta z indyka
- łyżka orzeszków pinii
- 10 pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- papryka słodka mielona
Dressing: - łyżka oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka octu jabłkowego
Czas na dressing... nie ma co dużo się rozpisywać wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i posypujemy orzeszkami.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz