Sałatka z indykiem, miodowo-musztardowym dressingiem i orzeszkami pinii

Ta sycąca sałatka jest idealnym pomysłem na każdy posiłek. Nadaje się idealnie zarówno na lekki obiad jak i na lunch lub kolację. Jeśli chcecie żeby była jeszcze bardziej treściwa możecie podać ją z pieczywem bądź grzankami. Świetnie smakuje z lampką białego wytrawnego wina. 


SKŁADNIKI:
(1 porcja)

  • dwie garści mieszanki sałat
  • jeden ogórek gruntowy
  • 150g fileta z indyka
  • łyżka orzeszków pinii 
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona

    Dressing:
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka octu jabłkowego
Sałatę umyj i włóż do głębokiego talerza (ja użyłam gotowego do spożycia mixu sałat), ogórka pokrój na półplasterki, pomidorki na połówki i ułóż na sałacie. Na suchej patelni upraż orzeszki pinii, uważaj żeby się nie przypaliły. Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Usmaż na patelni grillowej lub teflonowej. Gotowego indyka przełóż do przygotowanej sałatki.
Czas na dressing... nie ma co dużo się rozpisywać wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i posypujemy orzeszkami.
SMACZNEGO! 

Komentarze

Popularne posty